Siktet inställt på försäljning i hela EU
20 mars 2024
Välkommen Fredrik – vår nya utesäljare!
17 maj 2024
Siktet inställt på försäljning i hela EU
20 mars 2024
Välkommen Fredrik – vår nya utesäljare!
17 maj 2024

Ozon i luktsanering: Effektivt eller riskfyllt?

Ozon är välkänt för sin starka oxidationsförmåga, vilket gör det till ett frestande val för luktsanering i olika miljöer. Metoden är enkel: anslut ett ozonaggregat, lämna området och låt ozonet arbeta under natten. Det här låter effektivt, men sanningen är att användning av ozon för luktsanering kan liknas vid att ”skjuta myggor med kanon”. Även om ozonet effektivt tar bort oönskade lukter, så angriper dess starka oxidativa egenskaper även material som elektronik, metaller och textilier, vilket kan leda till kostsamma skador. Dessutom är ozon extremt giftigt och redan vid låga koncentrationer kan det leda till allvarliga hälsoproblem.

Alrons miljövänliga alternativ

I stället för ozon erbjuder Alron en rad miljövänliga och effektiva lösningar för luktsanering som inte medför samma risker. Vi har utvecklat produkter baserade på naturligt förekommande peroxider och mikroorganismer, vilket innebär en mer skonsam och hållbar approach till luktsanering. Produkterna är utformade för att angripa och neutralisera luktkällan direkt utan att skada omgivande material eller miljö.

Varför ska du välja våra produkter?

Våra produkter för luktsanering är både effektiva och snälla mot miljön. Jämfört med den hälsovådliga ozonbehandlingen ger våra produkter företag och privatpersoner möjligheten att luktsanera utan miljörisker eller negativa hälsoeffekter.

Läs mer om vårt sätt att se på luktsanering och kolla in våra produkter genom att klicka på knappen.

Inställningar för cookies