Nu finns Alron även i Norge!
6 december 2023
Siktet inställt på försäljning i hela EU
20 mars 2024
Nu finns Alron även i Norge!
6 december 2023
Siktet inställt på försäljning i hela EU
20 mars 2024
Bio-A och doseringspump

Undvik stopp i avloppet med biologiskt avloppsunderhåll

Kaustiksoda och andra miljö- och hälsovådliga propplösare kommer på sikt fasas ut från privatmarknaden. Dess frätande egenskaper skadar rören och kan orsaka akuta stopp som kräver omfattande spolningsarbete eller fräsning. Dessutom har mängden skador från propplösare på vuxna och barn ökat markant de senaste åren, något Kemikalieinspektionen skriver om på sin hemsida.

Som ett skonsammare alternativ har vi på Alron tagit fram en mikrobiologisk produkt som med bakterier håller rören rena och skonade från stopp. Bakterierna äter organiska rester som till exempel fett, protein och kolhydrater som ofta är orsaker till dålig lukt och proppar i avloppssystemet.

Bio-A fungerar även som fettavskiljare i enskilda avloppssystem och minireningsverk.

Grums kommun hade länge problem med svavellukt från sina avloppspumpstationer
– Vi hade stora problem med lukt, och eftersom stationerna ibland står i anslutning till bostadsområden så fick vi in många klagomål, men efter att vi börjat använda Bio-A från Alron så har problemen upphört. Produkten är väldigt kostnadseffektiv och smidig att använda med tillhörande doseringspump, säger Jimmy Gunnarsson, ARV på Grums kommun.

Hitta produkterna som nämns i artikeln
Bio-A
Doseringspump


Vill du komma i kontakt med oss? Se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Inställningar för cookies